Килограми злато е иззето от дома на лихваря, който е задържан от полицията в Пловдив тази сутрин. Иззети са и купюри на левове и евро, научи GLAS.bg  

Ромският барон бе задържан тази сутрин от полицията. Става въпрос за лихвар от Шекер махала по прякор Менду. Той е на 49 години. Притежава множество автомобили и имоти, без да има  никакви доход. Полицията извършва претърсвания на различни адреси!

Претърсени са още две къщи, в които живеят близки на арестувания лихвар – Миндуто, разбра Glas.bg. Адресите са в Столипиново, където живее братът и бащата на 49-годишния Стефан Асенов. По време на тараша е открито голямо количество злато, както и сериозна сума пари в лева и евро.

Зрелищен арест в Пловдив! Извършиха знаков арест! СНИМКИ

Очаквайте подробности!

*ОБНОВЕНА

Окръжна прокуратура – Пловдив ръководи разследване по досъдебно производство за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

Днес, 19 май 2020 г., на територията на гр. Пловдив, над 100 служители на ОД на МВР – Пловдив извършват оперативно –издирвателни мероприятия и  множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др. Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента, на различни места в гр. Пловдив, продължават активните действията по разследването.