Шокиращата новина дойде от руския град Уляновск. В тамошно училище ученик от 8-ми клас нападна 59-годишната си учителка с нож по време на урока. Инцидентът е станал около 10:00 часа. Според разследването 15-годишното момче е намушкало учителката с кухненски нож.

Вече е образувано наказателно дело за опит за убийство. На местопроизшествието работят разследващи. Известно е, че ученикът се опитал да се скрие, но бил хванат и задържан.

Сега лекарите оказват необходимото съдействие на жената и правят всичко за бързото й възстановяване. Какво е накарало детето да извърши този акт, засега не е известно.

Опитите за разговор с училищния персонал бяха неуспешни. Единственото, което беше казано на кореспондента на KP.RU в Казан, беше, че разследващите работят на мястото.

Снимка: Пресслужба на Следствения комитет на Уляновска област.

Снимка: Пресслужба на Следствения комитет на Уляновска област.

Инцидентът е станал в час по математика. Преди това не е имало конфликти. Как точно детето е внесло ножа в час, все още се изяснява. Проверява се също дали има металотърсачи на входа на училището и дали са работили. На място работи разследващ екип. Жената е хоспитализирана и вече е оперирана.