Главният прокурор коментира отправените в последната седмица нападки на държавния глава по адрес на прокуратурата, както и вчерашният призив на държавното обвинение да извърши проверка по отношение на имотите в „Росенец“.

Акция в наш град от сутринта! Гешев и Иванов отиват на място

„Президентът да прецени какво иска – една седмица казва, че няма доверие на прокуратурата, сега ни призовава да действаме. В крайна сметка като изясни позицията си – дали ни има или няма доверие, тогава мога да коментирам“, заяви главният прокурор.

„Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички, както знаете наближават догодина избори. Политиците правят това, което считат за най-доброто, ако това е най-доброто – българските граждани да ги оценяват, да гласуват. Независимо дали става въпрос за президента, министър-председателя, прокуратурата си върши работата на базата на събраните доказателства, а политическите последствия не ни интересуват“, категоричен бе Иван Гешев.

Прокуратурата влезе в президентството!

Главният прокурор коментира и откритите незаконни опасни отпадъци в землището на община Червен бряг: „Изкопани са над 120 тона, за щастие нивото на радиоактивност е ниско. Поради факта, че са опасни отпадъци, вероятно има и киселина, в района се диша трудно. Истината е следната – даваш на една фирма опасен отпадък, официално тя е лицензирана, неофициално тя няма никакъв потенциал, свързана е с теб и твоя бизнес, и тя го закопава и трови българската природа, нашите деца, нас, но те печелят пари от това нещо.

Има констатирано още едно място, където също не се знае колко отпадък има, то е близо до водоизточник. Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС“, коментира главният прокурор.

Иван Гешев с подробности за акцията в президентството ВИДЕО

Акция заради незаконния боклук в Червен бряг СНИМКИ и ВИДЕО