Нова вълна от фалшиви имейли с цел кражба на лични данни. Хакерите се опитват да достигнат до паролите ни за електронно банкиране. Измамните имейли са изпратени от името на банка, като в тях пише, че сигурността на клиентите е застрашена. В електронните съобщения има прикачен линк, който най-често служи за актуализация на данните ви за онлайн банкиране.

Читател на Glas.bg станал мишена на такава атака и получил подобни имейли, но усетил измамата преди да отвори съобщенията.

"В рамките на три дни получих два имейла от банка, но знаех, че има нещо нередно в тях. Аз по никакъв начин не съм обвързан с банката от която са изпратени" - коментира 27-годишният пловдивчанин.

"Целта им е да влезеш в акаунта си през техния линк и най-вероятно след това ще източат сумата от вашата сметка" - допълни той пред репортер на Glas.bg.

Банките призовават своите клиентите да са внимателни и да не предоставят своите данни, пароли и друга лична информация по мобилни и електронни канали. Специалистите съветват, ако получилите такова писмо да не го отваряте. Това се отнася също за прикачените файлове и посочените линкове. Линковете водят до фалшиви сайтове, приличащи на оригиналните, а целта е мошениците да получат вашите данни - лични и финансови.