55-годишният кондуктор в пловдивския градски транспорт е бил пребит, тъй като отказал да даде билет на половин цена, съобщи TrafficNews. Припомняме, че грозната сцена се разигра в четвъртък.

27-годишен криминално проявен мъж и 16-годишно момче от ромски произход са пътували в автобуса, който се е движил по бул. „6 септември”. Малко преди спирката срещу площад „Съединение” кондукторът отишъл да ги таксува. Двамата пътници му дали само 50 стотинки и му казали, че нямат повече пари. Мъжът ги предупредил, че ако не платят билета, ще трябва да слязат от рейса. Те обаче отказали да го направят и започнали да се заяждат с него. След като им направил забележка, двамата го нападнали и започнали да го удрят и блъскат.

Пътници в автобуса, които станали свидетели на случващото се, се обадили на тел. 112. Екип на сектор „Специализирани полицейски сили“ се отзовал на сигнала и очаквал автобуса на спирката. Нападателите се опитали да избягат, но спецполицаите ги заловили. На място е пристигнала и линейка, която е откарала пострадалия в болница.

Двама спукаха от бой кондуктор в Пловдив! Биячите – задържани!

На двамата нападатели са повдигнати обвинения за хулиганство с изключителен цинизъм или дързост. Случаят е под наблюдението на Районна прокуратура, разказа пред наш репортер началникът на сектор „Специализирани полицейски сили“ Виктор Празов.