Грозна педофилска драма с блудство, побой и арест се разигра в бургаския квартал "Рудник".

67-годишният Йордан е бил закопчан, след като негови съседи се оплакали, че е блудствал с 10-годишно момиченце. Невръстното дете си играело на улицата, когато бившият миньор го повикал. Детето го познавало по съседски и спокойно отишло при него. Минути по-късно обаче пенсионерът започнал да прегръща момиченцето и да му говори неприлични думи.

То обаче се отскубнало и побягнало. Оплакало се на баща си, а той събрал родата и тръгнали на вендета. Неколцина здравеняци от роднините на хлапето хванали Йордан и го пребили зверски. После се обадили в полицията и разказали какви ги е свършил.

Йордан е бил миньор и е пенсионер, но в момента работи като зидаромазач. Той е вдовец и има 4 деца. Срещу него е повдигнато обвинение за блудство с малолетно лице, оставен е в ареста за постоянно.

Според показания на роднините, след като опипал невръстното дете, той го заплашил че ако проговори, ще го убие.

Близки на Йордан дойдоха вчела в съдебната зала, за да го оправдаят. Те твърдят, че възрастният мъж никога не е посягал на дете и че случаят е недоразумение.

"Бил е много пиян и нищо не помни. Но ние го познаваме, не е такъв човек. Сигурно е искал нещо да каже на детето, а то не го е разбрало. Станало голямо недоразумение", твърди пред "Монитор" шуреят на арестанта Ангел Димитров.