19-годишният Джелул искал да хапне вкусен обяд, но в крайна сметка загуби крака си. В Лайпциг готвачът в закусвалня Хюсеин Т. (на 29 години) отряза крака на посетителя с нож за дюнер.

От четвъртък, 30 юли, окръжният съд в Лайпциг разглежда опита за убийство. След като алжирецът беше осъден на две години изпитателен срок, прокуратурата иска най-накрая да види подсъдимия в затвора.

Снимка: Силвио Буергер

Какво се случи?

10 септември 2018 г., Бистро Ал Мадина в Лайпциг: 17-годишният Джелул влязъл в закусвалнята с приятели, където планирал да приготви на скара агнешки котлети. Според обвинението той често правел това със съгласието на управителя, но този ден той не бил на работа. Новият готвач Хюсеин Т. тръгнал да гони момчето от заведението.

Спорът е ескалирал. Готвачът подгонил Джелул. На улицата го изпреварил и отрязал крака му с 52-сантиметров нож.

Кракът на жертвата не можеше да бъде спасен. Джелул Б. все още се лекува в психиатрична клиника, тъй като страда от тежка депресия.

И сега - внимание! Случи се нещо невероятно! Въпреки че Хюсеин избягал и дошъл в полицията едва два дни по-късно, той веднага бил освободен, пише bild.de. Тогава последвало скандалното решение на районния съд: две години изпитание.

Снимка: Силвио Буергер

Пострадалият, заедно с прокуратурата, обжалваха решението на съда и случаят се преразглежда. Сега готвачът е изправен пред три години затвор.

Превод: Glas.bg