"Такова нещо не се помни – глиган да излезе от гората и да направи на кайма кола, и то "Мерцедес", а най-лошото – да убие човек".

Това коментираха потресените хора от карнобатското село Черково, откъдето са родом всички пострадали на пътя за Карнобат, където смъртта си намери 18-годишен младеж.

"Мерцедес C 250 TD", с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, се носел много бързо по селския път. Наоколо имало гора, от която изскочил глиганът. Младият водач не успял да реагира адекватно и се блъснал в прасето.

Глиганът е бил мъжки, над 200 килограма. Той е ударил мерцедеса в двигателния отсек и буквално е разцепил предната част на автомобила. В резултат на удара животното "било на кайма" и останките му са заровени, казаха от КАТ.

Ново среднощно меле! Кола в глиган до Карнобат: 18-годишен почина, 4-ма ранени
Останалите пътници в колата също са пострадали – 20-годишният водач получил комоцио, като е настанен в отделение "Неврохирургия" към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота; и неговите спътници – 19 годишен мъж получил комоцио, също настанен там, без опасност за живота, 18-годишен младеж с контузии по тялото, настанен в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота, както и 30-годишен мъж с комоцио, без опасност за живота, прегледан и освободен за домашно лечение.

По случая се води разследване. Младежите вероятно са били в близко селище или град на дискотека или заведение и се прибирали в карнобатското село Черково, където живеят.

"Познаваме родителите на загиналото момче, познаваме и него. Току що завърши средното си образование, а през август навърши 18 години. Не можем да повярваме каква трагедия е станала. Погребахме момчето", коментират пред "Труд" съседи на съкрушеното семейството.