Редникът от военно формирование в Благоевград Евтим Стоименов е арестуваният с дрога в Кюстендил, съобщават от Софийската военноокръжна прокуратура.

Припомняме ви, че командосът бе задържан през нощта срещу сряда на входа на Благоевград при съвместна операция на Военна полиция и МВР. Колата му е била спряна на кръговото кръстовище край Зелен дол.

По време на претърсването в автомобила му са намерени голямо количество марихуана и амфетамини.

Вечерта във вторник военният е ходил до Кюстендил, за да зареди дрогата. Според разследващите Евтим Стоименов е щял да я продава на дребно.

Дилър на дрога сгащен среднощ до Благоевград, оказал се… военен

Наркодилърът с пагони е бил разработван от няколко месеца. Следили са го и са го подслушвали заради информация, че се занимава с продажбата на дрога.

Когато униформените претърсили колата и открили наркотиците, военният обяснил пред тях, че не знае как дрогата е попаднала в автомобила му.

А във Facebook профила си Стоименов парадира със служебното оръжие и униформата, пише "24 часа". Освен с имената си той се представя в социалната мрежа и с псевдонима Пабло Ескобар, както се казва един от легендарните колумбийски наркобосове, починал през 1993 г.