30-годишният пожарникар Иван Тотев от Златитрап е бил основно действащо лице за въоръжените грабежи, за които прокуратурата разкри днес. Мъжът работи в Трета пожарна служба в Пловдив от 2015 година, като към момента на престъпленията е бил безработен.

Припомняме, че прокуратурата и полицията разкриха 7 въоръжени грабежи на денонощни магазини и бензиностанции, които са били извършени в Пловдив през 2013-2014 г.

Първоначално е бил задържан съучастникът на пожарникаря – 29-годишният Борис Любисавлевич, а 48 часа по-късно и самият Иван Тотев. Те са направили пълни самопризнания. Схемата била идентична – двамата били с маски, на които се виждат само очите – тип боне за картинг. Единият влиза в обекта с газов пистолет, взима оборота, а другият го чака отвън.

Разбиха престъпна банда в Пловдивско!

Трима от шофьорите на апашите също са били установени, като те са разпитани от полицията. Част от грабежите двамата правили с мотори, които нямали регистрационни номера.

Обичайно те задигали суми между 250 и 400 лева. В една от вечерите те ударили два обекта – бензиностанция в Кадиево и денонощен магазин на бул. „6 септември”.  Останалите обекти са в ЖР „Тракия”.

Двамата са задържани на 22 октомври, като вече са им повдигнати обвинения. Те могат да получат до 15 години затвор и да им се конфискува ½ от имуществото.  

Иван Тотев

Борис Любисавлевич

Тежки криминални престъпления разкриха в Пловдивско