Не е ясно какво точно разбира под "чест" мъжът, който тази нощ уби съпругата си, но последният му пост във Facebook е доста красноречив: "Честта е по-важна от живота". И няма да питаме чий живот...

Любомир е обновил статуса си в 0,27 часа снощи. Малко по-късно след това в столичния кв. "Модерно предградие" убива зверски жена си Светла. Омразата, която е изпитвал към нея, лъха и от личния му профил в социалната мрежа. Нарича я "шибаната ми бивша жена":

"Това не е остатък от последния ми магазин. Това са обувките на шибаната ми бивша жена, които още не си е взела, че не са в сезон. Явно фалита е бил неизбежен."

Седмица преди трагедията - на 18 февруари, мъжът отново дава воля на гнева си: "Животът беше приказка, сега е кошмар... Но Чичо ще си направи от лимоните една лимонада и ще бъде герой в нова приказка". Ще оставим на психолозите да разгадават метафората за лимонадата и като как схваща геройството 48-годишният мъж.

А месец преди да убие съпругата си и да направи опит да убие себе си - на 24 януари, мъжът явно вече е обмислял пъкленото си дело, защото е написал: "Послание за законодателите: Върнете смъртното наказание и премахнете доживотния без право на обжалване! И вие знаете, че човек, загубил всичко завинаги, е способен на всичко."

Не ви ли звучи като предупреждение?

Застреляха жена в столицата!

Лекари се борят за живота на мъжа, застрелял жена си!

Убитата от мъжа си жена имала любовник! Съпругът разбрал и...