След вчерашната мащабна акция на полицията в София бяха отведени осем души. С обвинения са трима. В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за престъпно сдружение за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за държание на високорискови вещества.

И тримата обвиняеми се занимават активно със спорт, сочат данните на обвинението. Те са криминално проявени, но неосъждани. Братята Никола и Георги Асенови са боксьори, а Митрев е ММА боец, предаде Нова тв. По първоначална информация и тримата се състезват за боен клуб „София Левски-Запад". Нерядко се включват в инициативите на най-агресивната фракция на привържениците на сините.

„Те са обвинени за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест по три отделни престъпления за всеки един”, заяви главният прокурор Иван Гешев. 

По време на спецакцията полицията намерила знаме със свастики, чукове, палки, белезници. „В едно от лицата беше намерена и книгата "Моята борба" на Хитлер", каза още Гешев.

Водеща версия за побоя продължава да бъде работата на Слави Ангелов. Проверява се негово разследване, свързано с бизнесмени, укриващи се извън България. 

През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” и за тримата.

Какво откриха в домовете на мъжете, пребили Слави Ангелов? ВИДЕО

НА ЖИВО: Прокуратурата с подробности за биячите на журналиста Слави Ангелов