Пиян мъж се опита да нахлуе в емблематично заведение в центъра на града и рани с нож 52-годишния охранител на обекта.

Среднощният екшън се разиграл в ресторант „Златна котва“ около 02:30 ч. в петък срещу събота, съобщава "Флагман", позовавайки се на източник, станал свидетел на разправията.

Млад мъж, видимо злоупотребил с алкохола същата вечер, настоявал да влезе в заведението. Той обаче бил спрян от пазача, който му обяснил, че обектът е затворен от няколко часа. Охранителят учтиво помолил агресивния мъж да напусне обекта, в противен случай ще извика полиция. Тогава пияният още повече се ядосал, извадил сгъваем нож и замахнал към пазача. За щастие 52-годишният служител на р-т „Златна котва“ успял да се предпази и не е пострадал сериозно. Той е с порезни рани в областта на ръката, прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение.

Свидетели на екшъна са подали сигнал в полицията, която е пристигнала на местопроизшествието в рамките на няколко минути. Ченгетата са хванали извършителя по бул. „Богориди“, няколко метра по-надолу от ресторанта. Той е на 38 години и е от Бургас, научи Флагман.бг. Арестуван е за 24 часа.