Двама младежи - на 21 и на 24 години, ще отговарят пред съда за дръзко нападение над млада жена във Варна. Районната прокуратура в града им повдигна обвинение за грабеж, извършен в съучастие.

Екшънът се разиграл на 20-и февруари тази година. Васил и Александър били с приятели в двора на училище "Иван Рилски" във Варна около 23 часа. Не е ясно какво са правили по това време в училищен двор, но оттам поели към близкия мол. Забелязали млада жена да върви пред тях и решили да й задигнат дамската чанта. Жената забелязала, че мъжете я следят и забързала.

Александър я настигнал с бягане, хванал чантата й и се опитал да я изтръгне. Пристигнал й Васил, който хванал момичето през кръста и също започнал да дърпа чантата й. При оказаната съпротива пострадалата паднала на земята. Нападателите издърпали чантата и хукнали в посока зеленчуковата борса.

В чантата на жената имали 10 лева, които си разделили. Взели и мобилния телефон, който продали. В хода на разследването Васил и Александър били разпознати и от пострадалата, и от мъжа, който закупил телефона. Стойността на отнетото със сила е оценено на 624 лева от съдебнооценителната експертиза по делото, пише "24 часа".

Двамата приятели са без образование, не работят и не са осъждани. Предстои наказателното дело срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако съдът ги признае за виновни, те могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.