Момче на 15 г. и момиче на 13 г. катастрофираха с крадена кола в Шумен, след като опитаха да избегнат полицейска проверка.

Екшънът се разиграл в първите минути на петъчния ден по централните улици на града и по чудо завършил без травми, но с арест на невръстния шофьор, съобщават от МВР.

Двойката имала лош късмет, защото около 00:55 часа в петък на бул. "Славянски", близо до площад "Кристал", имало полицейски патрул, който работел по безопасността на движението и им подал сигнал със стоп палка.

Водачът зад волана на "Рено Лагуната"-та не спрял, ускорил в посока към пл. "България" – автомобилът незабавно бил последван от патрулка.

На кръстовището на ул. "Станционна" и бул. "Мадара" водачът се блъснал в светофар и той и спътничката му напуснали ПТП-то, като опитали да се укрият.

Установени били обаче от полицейския екип. Двамата са прегледани в МБАЛ- Шумен, не са установени травматични увреждания.

Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният е задържан за 24 часа в РУ- Шумен, след като станало ясно, че автомобилът е откраднат от ул. "Петър Берон" в града, след като кражбата била заявена от 56-годишната му собственичка.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление Наказателния кодекс.