Столичната полиция допуска, че откритите човешки останки край софийското село Желява са на овчар от района, изчезнал безследно преди години.

Не е напълно изключена и версията, че те са на издирвания дупничанин Янек Миланов, макар това да е малко вероятно.

Затова останките са изпратени в Съдебна медицина за ДНК анализ.

Оглозган от животни труп открит до София. В Дупница плъзна слух: На Янек е!

Както GLAS.bg вече писа, на зловещата находка се натъкнали случайно ловци на 25-ти, в неделя вечерта, като пристигналите на мястото полицаи не открили в дрехите документи за самоличност.

Разследващите коментираха, че трупът е на мъж, но е оглозган до неузнаваемост от диви животни, затова и всичко открито е прането в криминалистичната лаборатория на МВР.

В Дупница обаче веднага се понесе слухът, че това е изчезналият безследно Янек Миланов, но негови приятели допуснаха, че тялото не е негово.

Пред GLAS.bg те коментираха, че вероятно младият мъж е бил упоен, убит и заровен в предварително подготвен за целта гроб, който впоследствие е бил циментиран и отново заринат с пръст.

Припомняме ви, че 43-годишният мъж бе видян за последно на 31 юли вечерта. Качил се в колата на Васил Капланов-Каплата и оттогава следите му се губят.

Капланов бе арестуван за закана с убийство към Димитър Недев, който коментирал с социалните мрежи изчезването на Янек.

Месеци наред продължава сагата с издирването на дупничанина, който живее за постоянно във Франция.

Неколкократно полиция и прокуратура правиха акции в хълмисти райони около градчето, в опит да открият къде евентуално е заровен трупа на мъжа. Досега обаче всичко бе безрезултатно.