Бандитите бяха задържани от Четвърто РУП и СПС при акция преди няколко дни


При ареста им в тях намериха наркотици и други крадени вещи 

След задържането на 37-годишния С.Л. от Средец, 37-годишния С.В. от Бургас, 31-годишния С.Т., също от Бургас, както и 40-годишния Д.М. и 36-годишната С.Н. са установили извършването и на други престъпления. Едно от тях е задигането на таблет и мобилен телефон, собственост на 43 годишна бургазлийка от бл. 44 в к-с "Меден Рудник".

Те са задигнали и лаптоп от бл.132 в ж.к."Меден рудник".  Установено е, че 37-годишният С.Л. е извършител и на кражбата на два златни пръстена и 300 турски лири, собственост на 57-годишна бургазлийка, живееща в бл. 13 в ж.к. "Лазур".

Припомняме, че по време на задържането на петте лица и при извършване на полицейските действия  претърсване на четири адреса и ползвания лек автомобил Фолксваген Голф бяха намерени и иззети различни откраднати вещи, както и наркотични вещества – суха тревна маса /марихуана/, собственост на криминално проявения и осъждан С.Т., 31 годишен, и пико.

Установено е, че С.Т. е извършител на кражбата на дамска чанта, съдържаща лични вещи и документи, дебитни карти и сумата от 650 лв., собственост на 29 годишна бургазлийка, осъществена на 06.11.т.г. от семеен хотел, разположен в к-с „Зорница“. 31 годишния бургазлия направил пълни самопризнания и описал механизма за извършеното престъпление.