Цели 5 години българка е търпяла неистов тормоз от страна на приятеля си англичанин. Нещата ескалирали, след като мъжът я заплашил, че ще я наръга, ще я запали жива и ще я изпрати в кутия към роднината й.

Малко преди 26-годишният Джей Фрийър да е арестуван, той изпратил снимка на 30-сантиметров самурайски нож с послание: „Това е за теб, скоро ще те намушкам с него“. Заплахите продължили: „Ще те намеря и ще те одера. Следващия път и полицията няма да те спаси. Ще те завлека в Дартмур и ще те изгоря жива, а след това ще те закопая, където никой няма да те намери“, пише bg-voice.com.

След поредната заплаха Фрийър бил арестуван отново. Тогава пред полицаите той заявил: „Ще я изпратя в кутия в България“. Заради заканите и поведението му, се наложило той да бъде настанен в психиатрична болница.

Съдът пък му издал ограничителна заповед. Според разпореждането на магистратите, той няма право да доближава българката или членове от нейното семейство.

Фрийър е подложен на едногодишно лечение. Ако през това време отправи нова заплаха, то той ще бъде изпратен в затвора за пет години.