В ареста на Пето РУ задържаха дрогиран мъж, стар познайник на полицията, посегнал на лекарка от спешна помощ и полицейски служител.

В 17.15 на 27 февруари на телефон 112 в районното управление е получен сигнал, че на земята в междублоковото пространство между блок 196 и детска градина "Едгар Бороу", седи мъж, във видимо неадекватно състояние и отправя заплахи към минувачите.

Пристигналият автопатрул установил самоличността на мъжа - 39-годишен стар познайник на полицията, с множество криминални прояви. На място пристиганал и екип на спешна медицинска помощ. При опит да му бъде извършен преглед, мъжът започнал да се държи агресивно и нанесъл удар с юмрук в лицето на докторката от екипа.

Мъжът, известен в уличните среди с прякора "Животното", бил незабаво задържан и отведен в ареста. В сградата на районното управление, въпреки поставените белезници, задържаният нанесъл удар с ръцете си в областта на челюстта на съпровождащия го полицейски служител.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 131 ал 2 от НК. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.