Обирджиите на бензиностанцията са останали само с оборота, който са задигнали.

В терминалите за самотаксуване няма пари в брой, тъй като плащанията през всички терминали за самотаксуване се извършват с дебитна или кредитна карта, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания от медии след кражбата на терминал за самотаксуване тази нощ от бензиностанция край София.

Маскирани задигнаха 1000 лева и машина за винетки в столицата

Непосредствено след получаване на сигнала за кражбата на терминал за самотаксуване в Националното толуправление връзката на машината с Електронната система за събиране на пътни такси е блокирана. Терминалът е деактивиран и всякакви опити за злоупотреби с Електронната система за събиране на пътни такси са елиминирани.

В информационната система на терминала не се съхраняват данни на дебитните или кредитните карти, с които са извършени плащания. Системата за купуване на електронни винетки не изисква въвеждането на лични данни, затова и ползвателите на конкретния терминал нямат причина за притеснение.

Всички терминали за самотаксуване в страната са застраховани срещу кражба или повреда. Националното толуправление има готовност да монтира нова машина след координация с представители на търговския обект.