Акция на пловдивската полиция се извършва в момента, съобщи репортер на Glas.bg

Униформени с жилетки са нахлули в жилище на улица "Даме Груев" в квартал Кючук Париж.

За момента няма яснота каква е причината за акцията.

По непотвърдена информация става дума за наркотици.

Очаквайте подробности!

91-годишен пловдивчанин успя! С куп болести, но пребори COVID-19

Леглата за COVID-19 в Пловдивско се изчерпват! Ето я ситуацията по места

Най-добрата акушерка от Пловдив с първи коментар за престижното отличие ВИДЕО

GLAS.bg припомня, че 56 дилъри на наркотици са арестувани от началото на годината до момента, съобщи шефът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, който обобщи проведената акция "Антидрога" в града под тепетата.

По думите му, в резултат на засиления полицейски контрол, който цели пресичането на продажба и употреба на наркотици след подрастващите, са повдигнати обвинения общо на 25 дилъри, продавали дрога край училищата, както и на употребяващи наркотици.

От 1 септември до момента, под надзора на прокуратурата, са образувани 12 досъдебни производства, като 8 от тях са за притежание, а 4 за наркоразпространение сред подрастващите. Задържаните са 15, като от тях 11 са  малолетни и непълнолетни, уточниха от полицията.

До акцията се стигна, след като директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев обяви, че инициира социално-отговорна кампания: "Да пазим децата!", с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта.

По думите му употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми пред обществото.

"Независимо от социалния статус, образованието и материалната осигуреност, никой не е предпазен от сблъсък с тях. Най-уязвими са децата, особено в тийнейджърската възраст, когато се утвърждават като личности", настоя комисарят.

Рогачев е категоричен, че полицията продължава с ежеседмичните акциии "Антидрога", които служителите на реда провеждат на територията на учебните заведения и районите около тях и допълва, че здравето и живота на децата могат да бъдат опазени и гарантирани само с активна социална ангажираност.