Всички участници от погрома на заведение в Пловдив преди дербито Ботев – Локо са установени. 8 от тях са задържани, като шестима са в Шесто РУ в Пловдив, а двама са били арестувани във Варна. Другите две лица са обявени за общодържавно издирване, като се очаква единият да бъде арестуван до края на деня, а последният участник от мелето е в чужбина. Това заяви ст. комисар Йордан Рогачев на извънреден брифинг.

Припомняме, че боят бе станал в следобедните часове на 31 август в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата“. Компания от шест младежи бяха нападнати от 10 мъже, като само един от тях е бил без маска. Двете групи са били фенове на двата пловдивски тима.

Директорът на пловдивската полиция каза, че от МВР са реагирали изключително бързо и непоколебимо. Съвместно с прокуратурата са били извършени всички мероприятия и оперативно-издирвателни дейности за установяване и задържане на лицата.

До този момент на двама е била постановена прокурорска мярка от 72 часа, като те са обвинени за хулигански прояви, пише TrafficNews. Предстои прецизирани на обвинителните актове и на останалите участници на погрома.

„Иззети множество записи от камери, разпитани са свидетели, разполагаме с достатъчно доказателства. От задържаните само един е с криминална проява – отново за хулиганска проява. Пловдив е град със спортни традиции, Европейски град на културата, няма да допусна подобно поведение да смущава реда и спокойствието на пловдивчани и гостите на града“, каза ст. комисар Рогачев.