Четири години ще лежи в затвора пастир от с. Мало Крушево, обвинен в опит за убийство на тъста си, реши пловдивският окръжен съд. Делото приключи за по-малко от час, след като извършителят Димитър Василев поиска съкратен процес. На 13 февруари т.г. той се напил и започнал да вдига врява. 70-годишният баща на жена му Паун Бакалов, който живеел на долния етаж на къщата, се качил при него и го помолил да не вдига шум.

"Болното ти бебе спи, ще го събудиш", укорил го дядото. Краварят се вбесил, грабнал нож и нанесъл порезна рана на възрастния в областта на шията, на милиметри от сънната артерия. Опитал се да го намушка и в корема. Бакалов обаче успял да хване ръката му и до фатален край не се стигнало.

"Като е видял кръвта по врата на тъста, Василев е прекратил нападението. Двамата взаимно са си поискали извинение и си простили", посочи защитничката на пастиря Десислава Табанлиева. Тя подчерта, че клиентът й не е избягал след извършване на престъплението. Има и чисто съдебно минало. Издържал е дядото, дъщеря му и бебето.

Представителят на държавното обвинение пък се позова на съдебно-психологичната експертиза, според която извършителят е примитивна личност със склонност към поддаване на провокации.

"Желая единствено Митко да бъде пуснат на свобода", каза пенсионерът. От своя страна зетят заяви, че се разкайва за действията си и не е целял да убие тъста си. Той ще обжалва наказанието си на втора инстанция.