Окръжният съд в Пазарджик потвърди постановената преди месеци присъда от 25 години затвор спрямо Светослав Йорданов, който бе пребил до смърт едногодишния Рашко.

Повторното разглеждане на делото се наложи, след като защитата на обвиняемия обжалва заради допуснати процесуални нарушения. Драмата се разигра на 23 ноември 2017 г. в апартамент в жк “Ябълките“ в града, където Светослав съжителствал с Марияна, майката на момченцето, съобщи Монитор.

Жената изкарвала прехраната си като „жрица на любовта“ и във фаталния ден била на “работа“, оставяйки невръстното си дете на грижите на приятеля си. Бебето започнало да плаче и за да го накара да млъкне, Светослав започнал да нанася удари по детето, които се оказали фатални.

Въпреки че мъжът отрече да е посягал и друг път на сина на приятелката си, прокурорът по делото Недялка Попова посочи, че деянието е извършено с пряк умисъл и според събраните доказателства той и друг път е удрял детето.

Пазарджишкият Окръжен съд наложи 25 години затвор при първоначален строг режим на Светослав Йорданов, като на практика магистратите потвърдиха същото наказание, наложено от друг съдебен състав при първото разглеждане на делото.