Млад мъж извършил вандалска проява и нанесъл щети на полицейски автомобил е задържан в ареста на РУ-Пещера. В края на миналата седмица автопатрул при полицейския участък в Брацигово реагирал на сигнал за междусъседски скандал.

При пристигане на мястото униформените предприели действия за изясняване на ситуацията и прекратяване на скандала. Тогава синът на единия от участниците в него – брациговец на 20 години се афектирал и решил да се разправи с полицаите. Взел дървен стол и от терасата го захвърлил по паркирания на улицата патрулен автомобил „Шкода“. Така били нанесени щети на возилото – деформация на покрива и счупени задно панорамно стъкло и стоп.

След като извършил посегателството младият мъж успял да избяга и се укривал в продължение на няколко дни. Вчера той бил установен и задържан в ареста на полицейското управление в Пещера за срок от 24 часа. Случая е докладван на Районната прокуратура в родопския град. Спрямо него се водят досъдебни производства за унищожаване и повреждане на държавно имущество и хулиганство.