Полицаи спряха вчера около 13,50 ч в ЖР Тракия в локалното платно на магазин «Кауфланд» млад мъж, който нямал в себе си документи за самоличност. В хода на проверката лицето неколкократно променяло пред униформените своите данните за самоличност. При опит да бъде отведен в районното управление, мъжът се опитал да осуети проверката, като избяга.

За задържането му са използвани помощни средства и физическа сила, предвид агресивното му поведение. В полицейския участък е установена истинската му самоличност- 21 годишен пловдивчанин, който няма криминални прояви.

Образувано е досъдебно производство.

Опит да осуети полицейска проверка е извършил и водач на МПС. Пак вчера, около 40 минути след полунощ, автопатрул на Шесто РУ при обход на улица «Мургавец» подал звуков и светлинен сигнал за извършване на проверка на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация.

Водачът не се подчинил, увеличил скоростта си и последвала гонка по улиците «Вратцата», «Босилек», «У.Уилсън» и улица «Лотос». При бягството водачът изгубил контрол над автомобила и се блъснал в бордюр, като напуснал ПТП до пристигането на полицейските служители.

Впоследствие нарушителят е установен и задържан. Той е 20-годишен, неправоспособен, криминално проявен и осъждан.

Материалите са докладвани на прокуратурата, а по случая е започната проверка за извършено престъпление от общ характер.