Фрапиращ случай от последните дни в Нови Искър. Младеж твърди, че при проверка на пътя е бил пребит от полицай по неясни причини.

Минко Тодоров е на 18 години. Той има книжка от 4 месеца и не познава полицая, който според него е осъществил побоя.

Действието се разиграва в 2 ч. през нощта, когато Минко шофира автомобила си по главната улица в Нови Искър. Приятелката му звъни, той прави обратен завой и отбива в първата пряка. Полицейска кола тръгва след него. След около 400 метра спира пред дома на приятелката си, а патрулката спира зад него. В колата заедно с Минко има още две непълнолетни момчета.

"Когато спрях полицаите ме попитаха защо бягам. Аз казах, че не съм бягал", започна разказа си момчето пред Bulgaria ON AIR.

Неговата майка - Валентина допълни, че полицаите са изгонили двете непълнолетни момчета без да им искат документи.

"Побоят започна в момента, в който полицаят слезе от патрулката. Отключих колата и той ме удари. Първо с шамари в лицето, после ме свали на земята и започна да ме рита", сподели още Минко.

Според майка му той е ритан и в крака, където скоро е претърпял тежка операция.

Чакат КАТ до 5 часа сутринта, за да направят проба за алкохол, която се оказва отрицателна. Наркотици също не са открити. Минко получава акт, че не е спрял на стоп палка, каквато обаче той твърди, че не е имало.

Според Минко и майка му полицаят е поискал пари, които не са му дадени и това го е провокирало да нанесе побоя.

Семейството е подало жалба срещу служителя на МВР. Съдебномедицинската експертиза пък удостоверява, че насилие над Минко е имало.

Очакванията на младежа са полицаят да си понесе последствията - поне уволнение от работа. Очаква се отговор по темата от страна на КАТ и прокуратурата.