140 килограма ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол намериха и иззеха униформени служители, край Враца. На 29 октомври е проведена специализирана операция за противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български акцизен бандерол.

Пред жилище в град Криводол е извършена проверка на  лек автомобил“Рено Еспейс“, управляван от жител на град Плевен. В автомобила са установени и две лица от село Буковлък, област Плевен. При претърсването са открити чували с тютюн без български акцизен бандерол, а в жилището са намерени още 2 чувала с тютюн. Общото иззето количество е 40 килограма. При последвалия разпит на лицата, същите са заявили, че тютюна е докаран с цел да бъде продаден на жител на град Криводол. По случая е образувано е досъдебно производство.

В рамките на операцията е извършено претърсване и на лек автомобил“Ауди“, който  е спрян на пътя между село Осен и град Криводол. Автомобилът  е управляван от жител на село Малорад, община Враца. В колата са намерени  и иззети чували с тютюн с общо тегло около 30 кг.

При последвало претърсване в жилището на същото лице  в село Малорад, са иззети чували  с общо тегло 70 килограма ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Образувано  е досъдебно производство.

Двата случая са докладвани на Районна прокуратура-Враца.