Разбитата при днешната акция в град Ветово ало банда има доказани 6 телефонни измами. Най-големият й е удар е за 130 000 лева, прибрани от възрастен софиянец. Вторият такъв е от началото на тази година, когато 11-годишно дете е подлъгано да даде 44 000 лева. Това стана ясно от думите на зам. главния прокурор Иван Гешев на брифинг във Ветово.

"Досъдебното производство е образувано в началото на годината около февруари. Периодът, който се разследва, е от декември 2018 г. до август. Към момента има доказателства за 6 случая на извършени конкретни телефонни измами. Трудно е да се каже какъв е реалният период на функциониране на тази престъпна група. Ветово е един от центровете на хора, които се занимават с тази престъпна дейност", посочи Гешев.

По думите му при акцията във Ветово са намерени 400 грама тротил, което е количество колкото да срути 2 - 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони.

До момента са задържани 10 души, сред които две "мулета" и шестима основни играчи в бандата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.

Осем от тях са били заловени на територията на град Ветово, а останалите двама са от други населени места в България.

Ало групата на Стържито и Топчо спипана във Ветово, градът – блокиран! СНИМКИ