Районен съд – Лом наложи глоба от 100 лева на жена, нанесла побой на санитар в общинската болница в Лом. В съда е постъпил за решаване Акт за констатиране на проява на дребно хулиганство от Р. С. Д, съставен от служители на Районно управление на полицията в Лом.

Актът е съставен за това, че на 6 януари 2020 г. около 13:30 ч. в Психиатричното отделение на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ - Лом Р. С. Д. нападнала без видима причина дежурния санитар В. И. В. и му нанесла удари в областта на лицето, от които са му причинени охлузни рани. Пред съда нарушителката заяви, че същия ден дъщеря й Д. Б. Л. е била настанена в Психиатричното отделение на болницата и санитарят се държал грубо и обидно с нея, поради което реагирала с насилие. Тя призна вината си и изрази съжаление за стореното.

Съдът прие, че с непристойните си действия Р. С. Д. е нарушила обществения ред и спокойствие, като причинила възмущение и уплаха у персонала на психиатричното отделение към болницата, с поведението си е проявила и явно неуважение към обществото и е осъществила състав на административно нарушение по чл. 1 от Указа за борба с дребното хулиганство. За тази проява на дребно хулиганство законодателят е предвидил две алтернативни наказания: „глоба” или „задържане в поделенията на МВР”. Районен съд –Лом реши на нарушителката Р. С. Д. да бъде наложено административно наказание „Глоба“ в минималния размер от 100 лева, която да заплати в полза на държавата.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Монтана.