Окръжната прокуратура в Пловдив обяви, че наблюдава досъдебното производство за извършеното умишлено убийство във вчерашния ден в града под тепетата.

Тогава, около 16 ч., м МВР е получен сигнал за два трупа на мъже в апартамент на ул. "Киев".

На място пристигнал автопатрул на IV РУ, който открил в жилището мъртви двама братя – Илия Йорданов, на 62 г., и Петко Йорданов, на 58 г.

Стрелба в центъра на Пловдив! Двама братя са мъртви СНИМКИ

Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването, като след извършен оглед на местопроизшествието, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за барутни частици на двата трупа, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с пушка, а и последващо самоубийство на Илия.

При направения оглед са били установени и иззети - гладкоцевна нарезна пушка, пистолет и други боеприпаси.

По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление.

Към момента по-вероятна е версията за спор за имот, защото стана ясно, че двамата братя често се карали се карали за наследствения апартамент в центъра на града.

В жилището живеели Петко със съпругата си и 22-годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея.

Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го, че е манипулирал родителите им.

Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.  По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени поравно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си.