Защитата на Веселин П., който запали колата си в центъра на Враца във вторник, ще обжалва решението на районния съд да го остави за постоянно в ареста. Това съобщи пред  адвокат Пламен Петков, според когото обвинението е пристрастно, а определението на съда - абсолютно необосновано.

Според юриста поведението на клиента му е форма на протест и би трябвало да се разглежда като такъв от магистратите. Петков допълни, че е адвокат на хората, към които са повдигнати много по-тежки обвинения, но те не са в ареста, съобщава 24 часа.

Стана ясно защо мъж запали колата си пред общината във Враца ВИДЕО

Съдът реши за врачанина запалил колата си на центъра

Припомняме, че преди дни обвиняемият нахлу с автомобила си в пешеходната зона на града. Паркира колата си пред сградата на Община Враца и я запали.

Причина за агресията се оказва репатриране на въпросния автомобил. Паяк на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ вдигнал колата на подпалвача.

Тя била оставена пред хипермаркет в кв. Дъбника. Съпругата на мъжа платила 54 лева за да освободи колата „Рено меган” от наказателния паркинг, но очевидно не е успяла да стопира гнева на съпруга си.

Жената дори написали жалба до общинското дружество под диктовката на мъжа си, който не смятал, че е извършил нарушение, предава.

Срокът за обратен отговор на нея обаче е 10 дни, което допълнително ядосало врачанина и той решил да изрази своето недоволство като запали колата си точно пред сградата на общината в знак на протест. Заради това обаче прокуратурата се задейства.

Мъжът е обвинен  за хулиганство и за увреждане на чуждо имущество. Според съда, е налице обосновано предположение, че той е извършил престъплението, съществува също така реалната опасност да извърши друго престъпление или да се укрие и затова му е наложена най-тежката мярка за неотклонение.