17-годишният Валентин Христов, който преди дни едва не уби малко дете, помитайки го с колата си в Червен бряг, е на свобода.

Близо два часа – толкова е продължило задържането му в полицията, където бил разпитан и пуснат да си ходи, по-живо, по-здраво.

Glas.bg научи, че по всяка вероятност тийнейджърът, чийто татко е бивш полицай, ще се отърве с обвинение за средна телесна повреда и имайки предвид чистото му съдебно минало, ще си остане и без присъда, най-много с условна.

След сигнал на Glas.bg: Арест за тийн джигита, сгазил дете

А малкият Митко още е в болницата, макар и изведен вече от реанимацията, но с много счупвания по цялото тяло.

А утре момченцето трябваше да празнува своята четвърта годинка, вместо това то ще остане приковано към болничното легло, докато този, който го помете, ще пирува на воля.

Да, точно така, ще пирува, защото след като удря малчугана, Валентин бяга и отива в кръчма, за да потули случая, да си спретне алиби.

Тогава на преден план излезе баща му, който веднага се озова на мястото на ПТП-то и направи опити да убеди униформените, че той е бил зад волана, а не непълнолетното му отроче.

Свидетели на кошмара обаче разобличиха младежа, който в крайна сметка си призна вината. Вина, която вероятно ще остане ненаказана.

Тийнейджър прегази 3-годишно. Бащата на младежа, бивш кадър на МВР, потулва случая