Виртуалният любовник на обвинената варненска банкерка твърди, че тя му е пратила само 15 000 лева, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Светлана Данева.

По думите й мъжът, на който Невена Йорданова е пращала пари, твърди че самата варненка му е предложила да му изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми с лихвари.

Мома, на 38. Тиха, спокойна, податлива... Това е банкерката, прибарала 1 млн.

Успоредно с това стана ясно, че от имот в село Мокреш, Монтанско, полицията е иззела 30 000 лева, за които има съмнение, че са изпратени от банкерката.

В обясненията си онлайн приятелят ѝ е казал, че парите са на баща му, като това тепърва предстои да бъде изяснено дали е така. Към момента сумата е приета за веществено доказателство.

"Делото е едва на няколко дни, но и трето лице ще бъде обследвано. Вече има предприети процесуално следствени действие спрямо него и близките му. Спрямо събраните доказателства ще преценим дали да го привличаме като обвиняем и в какво качество", посочи тя, без да назове кой е той и каква е ролята му в схемата.

Виртуална любов и… банкерката пращала колети с пари на мъж в Монтана

"Към момента това, което знаем от банката, е, че обвиняемата е ощетила 19 клиенти, като сумата може и да набъбне, защото се извършва вътрешна проверка в банката", допълни Данева.

От представена в съда справка от банката пък бе уточнено, че 19 вложители са били ощетени, като точната сума е 1,22 млн. лева.

Сумите са били теглени в продължение на 3 години, като разследващите органи нямат данни къде са в момента откраднатите средства и дали действително сумите са пращани по куриер към виртуалния ѝ приятел.

"Не мога да си представя как един милион лева са били изпратени по куриер в пликове, пишейки на тях документи", каза още прокурорката.

Светлана Данева допълни, че самопризнанията, които обвиняемата е направила, не са необходими на прокуратурата, защото има достатъчно доказателства за извършеното от нея деяние.

"Такава голяма сума, има още по-голяма вероятност да е скрита някъде другаде", каза още тя.

Банкерка – банкира "на дребно" във Варна. Присвоила 1 млн. лева от клиенти!

В съдебната зала бе препоръчано на обвинената да ѝ бъде извършено съдебно-психиатрична епикриза. За престъплението, в което е обвинена Невена Йорданова, може да получи присъда от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и забрана за упражняване на определени професии.

Адвокатът на Невена Йорданова заяви, че клиентката му е съдействала на разследващите органи и е била въведена в заблуждение, да изпраща парите на второ лице. Освен това стана ясно, че родителите на варненката са със здравословни проблеми.

Предвид това бе поискана мярка за неотклонение "домашен арест". Пред съда обвиняемата заяви, че съжалява за извършеното деяние и също помоли да бъде пусната от килията.

Окръжните магистрати приеха обаче аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена Йорданова е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на съда за оставането й в ареста подлежи на обжалване пред Апелативния съд.