Седмица след като шофьор стреля с картечен газов пистолет и преби друг водач заради засичане на пътя, потърпевшият Пламен Михов вече се чувства по-добре, но разказа, че ще му е нужно много време, за да се възстанови и физически, и психически.

Макар да бе оставен в ареста, на нападателя Илтер Аксанов-Шалтера е повдигнато обвинение за хулиганство на пътя, затова Пламен и съпругата му Илияна са категорични, че ще настояват да бъде обвинен в опит за убийство и умишлено причиняване на пътно произшествие.

Дръпнаха шалтера на Шалтера! Грозят го до 3 години затвор - ще видим...

"Ще настояваме за най-тежкото по закон възможно наказание, това не е вандализъм или реакция на човек, който се е ядосал, а потъпкване на принципите на обществото, това е опит за убийство, побоят можеше да завърши фатално, ако Пламен не беше успял да се предпази", категорична бе Илияна Кръстева.

По времето на нападението срещу Пламен, Аксанов е бил на изпитателен срок по друго обвинение за заплаха за убийство. Пламен и Илияна споделят, че вярват, че "прокуратурата и съдебната власт имат волята да вкарат в затвора един доказан престъпник".

Адвокатът на Аксанов поиска клиентът му да бъде освободен, защото, по неговите думи, няма опасност да се укрие, а трябва да се грижи за малолетния си син.

"Грижите ги видяхме, той приканваше момчето да ме пребие", коментира Пламен пред bTV.

Състоянието на пребития от Шалтера Пламен се влоши. В болница е!

Всичко започва на 21 август малко след 11 ч. на изхода на Добрич в посока Варна. Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. Той подал звуков сигнал с клаксона си, а шофьорът в другата кола станал агресивен и започнал да го преследва. Накрая го избутал от пътя и Пламен едва успял да овладее колата си, която паднала в канавка. След това агресивният мъж извадил оръжие и стрелял по колата му и във въздуха, като го накарал да излезе от автомобила и започнал да го удря с оръжието. По-късно Шалтера беше задържан. Оказа се, че нападателят е стар познайник на правосъдието.

Оставиха Шалтера в ареста, за постоянно! Ще има ли справедливост?