Нападателите на на 82-годишната баба Атанаска от Белозем - Атанас Радев, Ангел Василев и Тодор Велиев бяха докарани под стража на разпоредителното заседание по делото срещу тях.

Оказа се обаче, че адвокатът на Велиев не е получил обвинителния акт и съдебният състав му даде време, за да се запознае с него.

Съдът реши за нападателите на баба Атанаска от Белозем!

Неговият клиент Тодор пък обясни, че са му пратили обвинителния акт, но не го е прочел, тъй като е неграмотен.

"Учих само в 1-ви клас, но не успях да го завърша", призна ромът.

Припомняме ви, че тримата апаши с множество криминални прояви пребиха и ограбиха 83-годишната Атанаска Филипова на 8 срещу 9 февруари т.г.

Рецидивистите Ангел, Тодор и Атанас, които са местни жители, нахълтали в дома на възрастната жена посреднощ – единият я блъснал и тя паднала на земята, счупвайки бедрена кост. Другият в това време опрял нож в шията й и я заплашил с убийство, ако не даде парите.

Има задържани за зверски пребитата и ограбена жена в Белозем! ВИДЕО

Бандитите отнесли със себе си микровълнова печка, проточен бойлер, джиесем, безжичен домашен телефон и 100 лева. После избягали, оставяйки пенсионерката в безполощно състояние.

Заради дръзкото нападение главният прокурор Иван Гешев пристигна в Белозем и обеща апашите да бъдат час по-скоро заловени, което и стана. Сега вече са изправени пред Темида. Ще ги осъдят ли?