Добър, тих и наивен. В никакъв случай няма профил на убиец. Такова е становището на социалните работници и ръководството на затвора в Троян за Владимир Илиев от Куцина.

След 8 години затвор, той бе освободен предсрочно, месец преди делото да бъде възобновено от ВКС.

"Това е един добър ден за българското правосъдие и крачка напред по казуса на Владо. Няма как да си обществено опасен, след като излежаваш присъда без никаква вина. На 14 септември с Божията помощ очакваме оправдателна присъда", посочи пред Glas.bg адвокатът на Владимир – Димитър Марковски, веднага след заседанието на ловешките магистрати за предсрочното освобождаване на едноръкия музикант.

Най-накрая! Едноръкият музикант – свободен

В момента той излежава присъда в затвора в Троян за престъпление, което не е извършил. За младия мъж сме ви разказвали многократно. Той /е осъден за убийството на приятеля си Йордан Йорданов. Доказателствата по случая издишат, а след седем години двама търновски криминалисти откриват истинските извършители на тежкото престъпление.

След година и половина битка от страна на екипа ни и адвокатите на Владо, той е на крачка от свободата. След като се запозна с материалите по делото, главният прокурор Иван Гешев поиска делото да бъде възобновено и Владимир да бъде оневинен.

Това е прецедент за страната ни, а търновските прокурори, които дълго време не искаха да признаят, че са сбъркали, най-накрая се съобразиха с постановлението на висшестоящата прокуратура.

Окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов обаче отказа да прекрати наказанието на Владимир, каквото право има. Отказаха и върховните съдии, докато делото не бъде възобновено.

Затова младият мъж, който досега не искаше предсрочно да бъде освободен, се реши на тази крачка, но сега вече има насрочена дата за възобновяване на делото. Това ще се случи на 14 септември.

След като Владимир Илиев бъде оправдан, трябва да започне ново дело срещу истинските извършители на убийството за което  той излежаваше  присъда от 8 години.

Екипът на Glas.bg ще продължава да следи този случай.  Скоро още ви срещнем отново с Владимир Илиев, но вече като свободен човек.