Христо Йочколовски - стрелецът, който навръх Нова година стреля от балкона си и рани в гърба жена, докато играе хоро между блокове в Ловеч, остава за постоянно в ареста, реши Ловешкият районен съд днес.

"Моля да ми бъде наложена по-лека мярка, за да мога да ходя на работа", поиска 46-годишният Христо Йочколовски в края на заседанието. Желанието му обаче не бе уважено заради тежестта на престъплението, което е извършил. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Засега са му повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Стрелял, заспал, станал… разглобил пушката, с която гърмял по хорото

Припомняме, 40 минути след настъпването на новата година мъжът гърмя с незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрена. Оръжието било закупено още през 2004 г. Произвел два изстрела, като първият куршум попаднал в стена, а вторият уцелил Теодора Тодорова, която в този момент играела хоро с празнуващите си съседи.

Обрат: Жената на хорото улучена директно. Кой е стрелял, да си признае!

На другия ден след престъплението, виждайки полицаи и разследващи в комплекса, Христо разглобил пушката и я скрил в скали край Горно Павликени - там имал роднини. Но когато го задържали, си признал всичко. Според служебния му защитник обаче, дори и да не го били потърсили, той щял да се предаде, тъй като съвестта го гризяла. Съдът не прие това твърдения, тъй като признанията му дошли, след като били събрани всички доказателства срещу него.

Признал, че стрелял по хорото, не помнел защо. Живее с мама, на 46 години е!