Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови Пловдивският окръжен съд спрямо 35-годишният казанлъчанин Харалан Пламенов Дончев, който е обвиняем за опит да задигне 14 кг марихуана, както и за незаконно притежание на два автомата със сгъваеми приклади.

Харалан, който е с пребогато криминално минало, има зад гърба си вече 10 ефективни присъди за грабежи, кражби, притежание на наркотици и други тежки престъпни деяния беше закопчан на 29 декември м.г. в землището на пловдивското село Болярино след сигнал за стрелба, подаден от жителя на Раковски Мирослав И.

Стрелбата е била в резултат на скарване между него и Харалан за цената на дрогата.

Арестуваха мъж, стрелял с автомат по време на сделка за дрога в Пловдивско

Материалите срещу Мирослав И. и още двама мъже от Раковски, които също са задържани, са отделени в друго досъдебно производство, предстои да бъдат повдигнати обвинение и да се иска от съда постоянни мерки за неотклонение, уточниха от Окръжната прокуратура.

Още като непълнолетен Харалан Пламенов е бил осъден ефективно за грабеж, едва напуснал затвора участва  през август 2006 година в отвличането на казанлъшкия бизнесмен Николай Кратунов, заедно с още двама авери: 20-годишният Добри Петков и 21-годишния Минчо Боянов.

Кратунов е бил отвлечен с личния си автомобил "Хюндай Санта Фе", нападателите го завързали в гориста местност и избягали с 19 000 лв и малко над 1 800 долара.

В личния си Facebook профил казанлъчанинът е написал че живее в Лондон, там е регистрирана на негово име и фирмата му "HARID 1985" LTD, която е регистрирана срещу 1 паунд и се занимава с почистване на апартаменти, пише "Монтор".