Една сага, продължила цели 5 години, приключи. Деси Тенекеджиева осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV. Това разкри самата певица и актриса в свой пост във Facebook.

"ОСЪДИХ 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5 годишна сага. Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл", написа тя.

Деси, която ръководи фондацията "Стефан Ламбарев" за млади таланти, смята, че името й е било уронвано от "Шоуто на Слави". В самия пост тя не уточнява по какъв начин точно, но може да се предполага, че е заради скечове в предаването. 

 

"Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги” трябва да има достоен отговор. Парите за обезщетението ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев”, с която вече 12 години даваме криле на младите", казва още Тенекеджиева.

Деси благодари и на адвокатите си, които са водили битката с нея, но отбелязва и добрата работа на съдебната ни система.