В Окръжния съд в Пловдив днес беше отложено делото, на което трябваше да се риши дали Цветелина Кънева да бъде отстранена от поста директор на Басейнова дирекция, предаде репортер на Glas.bg. В залата присъства и нейният син.

"Майка ми е умишлено натисната и унищожена. Това е станало излишно и нарочно“. Така в съдебната зала синът на задържаната шефка на Басейнова дирекция-Пловдив коментира задържането на майка Цветелина Кънева в ареста. 

Кънчо Фарид Абдо даде кратко интервю. Вижте го във видеото:

Униформени служители влязоха за втори път тази седмица в Басейнова дирекция - Пловдив. Те извършиха претърсвания в сградата и изведоха служители. Задържаните лица са уличени в корупционни практики, за които прокуратурата твърди, че има събрани доказателства. За втори път тази седмица беше арестувана шефката на Басейновата дирекция Цветелина Кънева, която в четвъртък вечерта беше пусната от ареста.

"Пуснаха я под гаранция от 5000 лева и днес я задържаха", обясни адвокатът на Кънева - Делчо Джубелиев. 

В ареста за 24 часа беше задържан и общинският съветник от ВМРО в Пловдив Стефан Послийски. По неофициална информация той е искал от фирми по 10 хиляди лева, за да им бъдат изградени незаконни сонди за води. След това разпределял подкупа с участници в организирана престъпна група. Предстои Специализираната прокуратура да реши срещу кои от задържаните ще повдигне обвинения.