57-годишен работодател, обвинен в опит за изнасилване, се размина с условна присъда. Той се опитал да изнасили две жени, които отговорили на обявите му за работа. Инцидентите са се случили във Варна.  

Мъжът осъществил контакт с кандидат-служителките. Уговорил срещите с тях на публични места в центъра на Варна. И в двата случая, след като дамите пристигат на срещите, той се опитал да измисли различни причини, за да ги качи в личния си автомобил и да ги изведе извън града.

Така при първия случай извършил опит за изнасилване и блудство в землището на варненското село Засмяно на 22 май 2016 г., който останал недовършен по независещи от дееца причини. Потърпевшата успяла да избяга и да сигнализира за случващото се на тел. 112.

На 13 юни същата година, отново по повод обява за работа, подсъдимият се срещнал със следващата млада жена. За да покаже на кандидатката за домашна помощничка обект за почистване - извънградска вила, 57-годишният мъж я качил на колата си и потеглил в посока Каменар. В района на селото под предлог, че е объркал пътя, спрял и поискал от жената да правят секс. Получил отказ, но въпреки това чрез заплашване извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. С бягство жената успяла да се спаси, като излязла на главния път, спряла случаен автомобил, позвънила в полицията и на близките си.

Делото във Варненския районен съд бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, пише dir.bg. С признаване на вината обвиняемият успява да намали с 1/3 присъдата си. Той е получил 2 години и 8 месеца лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. 

Присъдата не е окончателна.