3 месеца след като би задържана с голямо количество хероин, Събка Рашкова е сключила споразумение с прокуратурата. Тя е осъдена на 5 години лишаване от свобода при общ режим. Дъщерята на Цар Киро ще трябва да заплати и глоба в размер на 50 000 лева.

Рашкова се е признала за виновна за това, че на 24 февруари е държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Тя бе задържава с 2054,68 грама хероин, чиято обща стойност е 184 921,20 лв. 

Арестуван бе и нейният племенник - Георги. Двамата били следени от полицои, които спрели колата на Рашкова на пловдивски булевард. При направения обиск е открит наркотикът, скрит в колана на Събка.

В хода на бързото производство са направени две експертизи, като едната е установила безспорно, че държаното вещество е хероин. Другата установила процентното съдържание на активното вещество в отделните пакети, като в по-голямата част от тях то е 38.8 %. 

Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Той е бил закупен от южната ни съседка и прекаран през граница от дъщерята на Цар Киро. Щом пристигнала в Свиленград, Рашкова влязла в местно казино и се обадила на Георги да дойде да вземе пратката.