Окръжният съд в Търговище наложи мярка "домашен арест" на адвоката, извършвал блудствени действия с три малолетни момчета. Това съобщи окръжният прокурор Диляна Стоянова след приключването на заседанието.

Не е било уважено искането на Окръжната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Мотивът е, че в съдебното заседание са представени медицински документи - епикризи, доказващи влошеното здравословно състояние на 57-годишния адвокат, пише 24 часа. Обвиненият претърпял през януари т.г. операция на единия бъбрек. Раната се е отворила и се нуждае от адекватно лечение, посочи Стоянова. Наред с това имал и съпътстващи заболявания - диабет и високо кръвно налягане.

Припомняме, адвокатът беше задържан за блудство с три малолетни момчета. Срещу мъжа е повдигнато обвинение по тежко наказуем текст от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. 

Многократните блудствени действия са извършвани в периода септември 2019 г. - февруари - 2020 г. За "терен" е използвана кантората на адвоката или личният му автомобил. Децата са на възраст между 12 и 13 г. При деянията не са използвани принуда или насилие. На децата са заплащани суми от 10 до 30 лева, в някои случаи и повече, каза Стоянова.

Разкриването на престъплението стана по сигнал. Малолетните момчета вече са разпитани пред съдия.