Разследваният за хулиганство шофьор, който стреля с картечен газов пистолет по пътя Добрич-Варна, може да получи обвинения и по други състави от Наказателния кодекс, съобщи на пресконференция днес заместник районният прокурор на Добрич Павел Любенов.

Шалтера счупи носа на шофьор, гърмя и с пистолет!

По думите му, цитирани от БТА, след експертно заключение за щетите, нанесени при инцидента на лекия автомобил "Пежо", на 36-годишния И.Ю.А. може да бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на пътно-транспортно произшествие.

Дръпнете му шалтера на Шалтера!

Припомняме, инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, И.Ю.А с управляваното от него "Ауди" започва да преследва лекия автомобил "Пежо". Мъжът произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето.

Това е Шалтера, който преби мъж и стреля по него! СНИМКИ

От мястото на произшествието са иззети гилзи, а боеприпаси и пълнителят на оръжието са иззети при претърсване на "Ауди"-то. Самото оръжие, за което предстои да бъде направено експертно заключение, е предадено от непълнолетния син на извършителя, информира прокурор Любенов. Той добави, че предстои и пострадалият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.

Първи думи на пребития от Шалтера Пламен: Заплаши да ме убие, ако не сляза от колата ВИДЕО

Районният съд в Добрич вече е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на И.Ю.А., който е извършил деянието в изпитателния срок на условно осъждане за закана за убийство и увреждане на чуждо имущество.

Оставиха Шалтера в ареста, за постоянно! Ще има ли справедливост?