За виновен по почти всички обвинения се е признал Аксел Олеков, подсъдимият за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от село Галиче, съобщи bTV.

Днес делото влезе в Окръжния съд във Враца, където започна процесът за кървавото престъпление, разтърсило цяла България.

Аксел обаче не се признава за виновен единствено по обвинението за изнасилването на абитуриентката, като твърди, че не е извършил полов акт с нея против волята ѝ.

Олеков се е съгласил да не разпитват всички свидетели и вещи лица, като утре ще бъдат изчетени само две от експертизите. Така още във вторник може да се стигне до присъда.

Убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче - на съд!

Прокуратурата може да постигне максимум 12 години затвор за убиеца, но близките на момичето искат доживотен затвор без право на замяна.

Как се стигна дотук?

17-годишният Аксел Олеков бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала на Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.

Около 00:30 ч. през нощта на 11.01.2020 г. младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела 18-тгодишната Андреа, която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.

Галиче се вдига на протест! Иска доживотна присъда за "този изрод"!

Обвиняемият забелязал светлина в една от стаите на къщата и решил да влезе в дома й. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл). По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като Андреа отключила и отворила.

Обвиняемият й казал, че иска „да спи с нея“. Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент Аксел й нанесъл удар в главата с металния предмет.

Андреа паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът й иззвънял. Обвиняемият извадил ловко батерията от него и го хвърлил.

След това извършил полов акт с момичето. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот.

Аксел нахлул в дома на Андреа през мазето! Ударил я с тръба и я душил, преди да я изнасили

Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на Андреа, след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращите се в него 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.

На сутринта безжизненото тяло на Андреа било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип.

Междувременно обвиняемият посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София. След това заминал за Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в Галиче. Същият ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на Андреа е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота.

Очакваме присъдата му!

Убиецът на Андреа е разкрит! Направи пълни самопризнания!