Порядъчно почерпена жена реши да си направи майтап с полицията и... загази здраво. Сега ще трябва да се бръкне 1734 лева заради подаден фалшив сигнал на телефон 112.

Действието се развило на 26 септември 2018 г. Обаждане на спешния телефон съобщавало, че в шуменския кв. „Дивдядово“ на тротоара на ул. „Трети март“ имало окървавена паднала жена покрита с клони. Сигналът бил приет от районен център 112-Варна, откъдето бил предаден в дежурната част на при ОД МВР - Шумен.

На мястото били изпратени патрулни полицаи и екип на Спешна помощ, предаде Dariknews.bg. Около половин час полицаите обхождали района на цялата улица, но не установили лежаща окървавена жена, както и подателя на сигнала.

Униформените провели разговори и с живущи в района, но не установили свидетел на подобно обстоятелство. Междувременно били направени и безуспешни опити да се свържат по телефона с подателката.

По-късно жената, подала фалшивия сигнал, била открита. Във въпросната сутрин тя заедно с дъщеря си и родителите си посетила дома на свой приятел, където често ходела неканена. Междувременно обвиняемата решила да се пошегува, като подаде сигнал на 112. Взела телефона на домакина и позвънила, като се представила с фалшиви имена. 

По време на разпитите жената си признала, че по време на "шегата" била употребила алкохол. Заради фалшивия сигнал шуменският съд ѝ налага глоба 1500 лева, както и разноските по делото - 234 лева. 

Решението подлежи на обжалване и протест.