Пловдивският апелативен съд остави 15-годишния Васил Георгиев, обвинен в убийството на Димо Димчев, зад решетките, Трагедията се разигра на 24 ноември м.г. в село Александрово, Хасковско. Тогава непълнолетният Георгиев пребил до смърт 61-годишния мъж и го изхвърлил на улицата с помощта на братовчед си, който е малолетен и не е обвиняем по делото, тъй като не носи наказателна отговорност.

Апелативният съд прецени, че не са налице нови обстоятелства, които да разколебават обоснованото предположение, че Георгиев е съпричастен към извършване на престъплението. Този извод се прави въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.

Съдът приема, че  продължава да съществува риск обвиняемият да се укрие при по-лека мярка и затова остави непроменена настоящатата му - "задържане под стража".

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение се проведе  чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който е в ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив.