Най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", наложи днес Окръжния съд в Пловдив на арестувания за педофилия пловдивски зъботехник Георги Колев.

Окръжният съд възприе напълно доводите на Районния съд, че макар досъдебното производство да е в начална фаза, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, а то е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. 

Магистратите приеха още,  че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража не съществува опасност Колев да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление. 

Пострадалото лице е дете – значително под 14 години, което наред с конкретния начин на извършване на деянието формира завишена обществена опасност. По делото са налице доказателства, че подобно поведение не е инцидентно за зъботехника. Съдът прие, че съществува реална, а не хипотетична опасност при по-лека мярка от задържане под стража Колев да извърши друго престъпление.

Припомняме, 55-годишният Георги Колев бе арестуван след сигнал от майката на 9-годишно момиче. То било подмамено от Колев в кабинета му в района на Бунарджика, където мъжът удоволетворил первезните си наклоности. 

Освен, че е блудствал с децата, зъботехникът е записвал с телефона си перверзиите, на които ги подлагал. Част от записите са открити при обиска, направен от криминалистите. Според зарпознати, той първо се сприятелявал с децата, разговарял с тях, давал им съвети, купувал им сладкиши. Водел ги в кабинета си, където им показвал как се правят отливки от зъби. След това под формата на игра ги принвуждавал да задоволяват противоестествените му сексуални наклонности.

Задържаха пловдивски зъботехник, блудствал с малки деца!