Митко Христов от Ново Паничарево, който през лятото на м.г. предизвика невиждан екшън и провокира масова гавра с полицаи, изпълняващи служебния си дълг, бе изправен на подсъдимата скамейка и осъден. Той бе признат за виновен по чл.131 от Наказателния кодекс – за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице.

Христов подписа споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд Бургас и бе осъден на пробация.

Магистратите наложиха и допълнителна мярка – да му се отнемат 15% от заплатата в рамките на следващите 7 месеца, пише Флагман. 120-килограмовият ром, за когото е известно, че си изкарва прехраната с продажба на палачинки, е декларирал пред съда, че работи към кметството в Ново Паничарево и получавал постоянен доход.

Припомняме, че на 11 август миналата година, вероятно под въздействието на алкохол, Митко Христов и тумба роми скочиха на полицейски служители и опитаха да ги прогонят от селото, сякаш Ново Паничарево не е българска територия, а техен анклав.

Според свидетелски показания на тримата униформени, които били в автомобила с пострадалия си колега, Митко Христов ударил полицейския служител с вратата на колата.

Причинил му оток на лявото коляно и охлузване на челото. Той е проявил агресия срещу орган на реда, който е изпълнявал служебните си задължения и заслужава най-строго наказание, пледира държавното обвинение.